پروشات

۳ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

جراحی لوزه یا تانسیلکتومی چیست؟

جراحی لوزه فرایندی برای برداشت لوزه ها است. لوزه ها دو غده کوچک در پشت حلق هستند. این غدد میزبان گلبول های سفید خون بوده و بدین روش به مقابله با عفونت ها کمک می کنند.

با این حال، گاهی اوقات خود لوزه ها نیز به عفونت مبتلا می شوند. تانسیلیت (التهاب لوزه) یک عفونت لوزه ای است که می تواند سبب تورم لوزه ها و ایجاد گلو درد شود. بروز مکرر تانسیلیت یا التهاب لوزه می تواند دلیلی برای انجام جراحی برداشت لوزه باشد.

علائم دیگر تانسیلیت شامل تب، مشکل در بلع و تورم غدد اطراف گردن می شود. امکان دارد پزشک در هنگام معاینه، قرمز شدن گلو و وجود یک لایه سفید یا زرد رنگ را بر روی لوزه ها مشاهده کند.

گاهی اوقات، تورم به صورت خود به خود از بین می رود. در موارد دیگر امکان دارد به مصرف دارو های آنتی بیوتیک و انجام جراحی لوزه نیاز باشد. این جراحی می تواند با هدف درمان مشکلات تنفسی همچون خر و پف شدید و آپنه خواب انجام شود.

التهاب لوزه و نیاز به جراحی لوزه در میان کودکان نسبت به بزرگسالان شایع تر است. با این حال، افراد در هر سنی می توانند مشکلاتی را در ارتباط با لوزه های خود تجربه کرده و به انجام جراحی نیاز داشته باشند.

چه کسانی به جراحی لوزه یا تانسیلکتومی نیاز دارند؟

التهاب لوزه و نیاز به جراحی لوزه در میان کودکان نسبت به بزرگسالان شایع تر است. با این حال، افراد در هر سنی می توانند مشکلاتی را در ارتباط با لوزه های خود تجربه کرده و به انجام جراحی نیاز داشته باشند. یک بار ابتلا به التهاب لوزه به معنای نیاز به جراحی آن نیست. جراحی معمولا یک گزینه درمانی برای افرادی است که اغلب به دلیل التهاب لوزه یا گلودرد استرپتوکوکی بیمار هستند.

یک بار ابتلا به التهاب لوزه به معنای نیاز به جراحی آن نیست. جراحی معمولا یک گزینه درمانی برای افرادی است که اغلب به دلیل التهاب لوزه یا گلودرد استرپتوکوکی بیمار هستند. در صورت موارد زیر افراد باید درباره نیاز خود به انجام جراحی لوزه با پزشک مشورت کنند:

  • حداقل 7 بار ابتلا به التهاب لوزه یا گلودرد استرپتوکوکی در سال اخیر

جراحی لوزه می تواند برای درمان دیگر مشکلات پزشکی نیز به کار رود. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات تنفسی مرتبط با تورم لوزه ها
  • خر و پف شدید و مکرر
  • وقفه تنفس در هنگام خواب (آپنه خواب)
  • خونریزی در لوزه ها
  • سرطان لوزه

التهاب لوزه

اقدامات لازم قبل از انجام عمل لوزه

دو هفته قبل از جراحی، مصرف دارو های ضد التهاب را متوقف کنید. این نوع دارو ها شامل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن می شوند. دارو های این دسته می توانند خطر خونریزی حین و بعد از جراحی را افزایش دهند. بیماران باید مصرف هر گونه داروی پزشکی، گیاهان دارویی یا ویتامین ها را با پزشک خود در میان بگذارند.

از شب قبل از عمل ناشتا باشید. ناشتا بودن به معنای اجتناب از خوردن و آشامیدن است. خالی بودن معده احتمال دچار شدن به حالت تهوع ناشی از داروی بیهوشی یا بی حسی را کاهش می دهد.

برای دوره بهبودی خود در خانه برنامه ریزی کنند. بیمار باید با خانواده یا دوستان خود هماهنگ کنند تا پس از جراحی او را به خانه رسانده و برای چند روز اول از او مراقبت کنند. اغلب افراد هفته اول پس از جراحی را در خانه استراحت کرده و به مدرسه یا بر سر کار نمی روند.

 

  • شهابی
  • ۰
  • ۰

زگیل تناسلی مقعدی ابتدا به صورت ضایعه یا نقاطی کوچک ظاهر شده و اغلب به کوچکی یک سر سوزن هستند. این زگیل ها می توانند نسبتا بزرگ شده و تمام ناحیه تناسلی را بپوشانند. در این مقاله به عوامل ، پیشگیری و درمان زگیل تناسلی مقعدی می پردازیم.

عوامل ایجاد زگیل تناسلی مقعدی

ارتباط جنسی از راه واژن شیوه ای رایج برای آلوده شدن به HPV است. با این حال، افراد می توانند بدون داشتن ارتباط جنسی نیز به HPV ابتلا یابند. هر گونه تماس مستقیم با ناحیه مقعد می تواند سبب آلودگی به HPV و ایجاد زگیل های تناسلی یا مقعدی شود. از جمه این تماس های مستقیم می توان به تماس دست و مایعات منتقل شده از یک شریک جنسی آلوده اشاره کرد.

کرایو

پیشگیری از بروز زگیل مقعدی

ویروس HPV اغلب بدون هیچ علائمی در بدن باقی می ماند. اقداماتی وجود دارند که فرد می تواند جهت کمک به پیشگیری از ابتلا به زگیل های مقعدی انجام دهد:

  • عدم برقراری ارتباط جنسی با افراد مبتلا به زگیل های مقعدی یا تناسلی
  • محدود ساختن تماس جنسی به یک شریک
  • اجتناب از داشتن هر گونه تماس جنسی
  • استفاده همیشگی از کاندوم (این مورد خطر ابتلا را کاهش می دهد اما از بین نمی برد)

شرکای جنسی حتی در صورتی که هیچ علائمی را بروز نداده اند باید از نظر ابتلا به HPV یا دیگر بیماری های منتقل شونده از راه جنسی بررسی شوند.

درمان زگیل تناسلی مقعدی

در صورتی که زگیل ها برداشته نشوند، می توانند رشد کرده و تکثیر شوند. در صورت عدم درمان زگیل تناسلی مقعدی ، آن ها می توانند به خطر بالای ابتلا به سرطان مقعد در ناحیه آلوده منجر شوند. امکان دارد، زگیل های مقعدی داخلی به داروهای موضعی پاسخگو نبوده و به انجام عمل جراحی نیاز داشته باشند. گزینه های درمانی شامل موارد زیر می شوند:

  • دارو های موضعی: پمادهای زگیل تناسلی معمولا در صورتی بهترین عملکرد را دارند که زگیل ها بسیار کوچک بوده و تنها بر روی پوست اطراف مقعد قرار داشته باشند.
  • دارو های موضعی منجمد کننده زگیل ها (نیتروژن مایع)
  • دارو های موضعی سوزاننده زگیل ها (اسید تری کلرو استیک و پودوفیلین)
  • جراحی: هنگامی که زگیل ها برای درمان به وسیله روش های بالا بیش از حد بزرگ بوده و یا در سطوح داخلی قرار دارند، جراحی در نظر گرفته می شود. در حین جراحی، زگیل ها از طریق جراحی برداشته می شوند. جهت انجام این فرایند داروی بی حسی به بیمار داده می شود. نوع بی حسی به تعداد و محل دقیق زگیل هایی بستگی دارد که قرار است برداشته شوند. هنگامی که تعداد زیادی زگیل وجود داشته باشد، جراح می تواند جراحی را در چند مرحله انجام دهد. یک معاینه داخلی نیز انجام می شود تا هر گونه ضایعات موجود در درون مقعد مشاهده و درمان شوند.

ادامه مطلب : https://dr-valipour.com/836/

 

  • شهابی
  • ۰
  • ۰

جوش صورت در واقع شایعترین مشکل پوستی در همه دنیا است که بیشتر در صورت زنان دیده می شود. معمولا برای درمان جوش صورت در زنان نیاز به اقدامات متعددی می باشد و گاهی مواقع نیز درمان جوش صورت بسیار دشوار خواهد بود.

بیماری آکنه درحقیقت التهاب مزمن غدد سباسه پوست می باشد که از سنین نوجوانی آغاز می شود. شروع آن به شکل جوش زیر پوستی همرنگ پوست و گاهی جوش برجسته و سرسیاه یا سرسفید می باشد که این ها می تواند تبدیل به جوشهای التهابی برجسته قرمز یا چرکی شود وحتی کیستهای بزرگ چرکی هم ایجاد گردد.

درمان جوش 8

محل این نوع از جوش و ضایعات آکنه ای بیشتر در صورت و گاهی درتنه می باشد. شدت این نوع از جوش از انواع بسیار خفیف که نیازی به درمان ندارد تا انواع بسیار شدید متفاوت است. در موارد شدید بیماری می توان شدت بیماری را با درمان جوش صورت به موقع کم نمود واز ایجاد جای جوش روی صورت نیز پیشگیری نمود.

مهمترین نکته در بیماری جوش صورت به جا گذاشتن فرورفتگی ها و برجستگی هایی برروی پوست فرد مبتلا پس از بهبودی ضایعات می باشد حتی گاهی جای جوش باقی مانده به شکل ضایعات قرمز یا قهوه ای روی پوست باقی می ماند. به همین علت درمان جوش صورت  از این نوع، باید هر چه سریعتر انجام شود تا از ایجاد جای جوش و بد شکلی های صورت جلوگیری شود.

جوش صورت و جوش های سرسیاه معمولاً هنگامی گسترش می یابند که پوست ما چربی بیشتر را تولید نماید. یک فاکتور اصلی که در تولید بیش از حد چربی نقش دارد رسیدن به سن بلوغ است.

در این زمان تولید هورمونها بخاطر ایجاد مادۀ جانبی به نام دی هیدروتسترون یا DHT نامنظم می گردد. دلایل بی نظمی به نوبه خود منجر به فعالیت بیش از حد غده های چربی و متعاقباً مسدود شدن روزنه های پوست می شوند. جوش صورت  یا دانه های سر سیاه روی پوست مربوط به تجمع گرد و غبار و کثیفی صورت نیست لذا بر اساس این تفکر نباید اقدام به شستشوی مکرر و فراوان و مالش پوست کرد یا به صورت خودسرانه نباید آنها را خارج کرد؛ مگر تحت نظر پزشک و با شرایط خاص.

علت سیاه شدن سر جوش صورت ، اکسیده شدن چربی های موجود در منافذ پوستی است که عموما با تجمع رنگدانه های ملانین بوده و پس از درمان طی 6 تا 12 هفته از بین خواهد رفت

 

ادامه مطلب : 

درمان هورمونی برای پیشگیری از جوش صورت صد در صد تضمینی

 

  • شهابی